Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μικρά νησιά του Αιγαίου επισκέπτεται το πλοίο «Προμηθεύς»


Από: http://iatroi.eu/


NEWSBEAST.GR
Ομάδα στρατιωτικών γιατρών παρέχουν υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους

Η Χάλκη -σήμερα- η Σύμη, η Τήλος, οι Φούρνοι, το Αγαθονήσι, οι Λειψοί, οι Αρκοί και η Αμοργός είναι οι επόμενοι σταθμοί του πλοίου γενικής υποστήριξης «Προμηθεύς» που συνεχίζει τους πλόες του σε μικρά νησιά του Αιγαίου με σκοπό την παροχή υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους τους.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος προληπτικής ιατρικής και πρωτοβάθμιας περίθαλψης, το πλοίο κατέπλευσε το Σαββατοκύριακο στην Κάσο.

Στο πλοίο, που διαθέτει μια πλήρη θεραπευτική μονάδα, εξοπλισμένη με χειρουργείο, μονάδα εντατικής θεραπείας, θάλαμο ασθενών, ακτινολογικό-μικροβιολογικό εργαστήριο και οδοντιατρείο, επιβαίνει μια διευρυμένη διακλαδική ομάδα (και από τα τρία σώματα) ιατρών των ακόλουθων ειδικοτήτων: Γενικός χειρουργός (ΣΞ), παθολόγος (ΣΞ), καρδιολόγος (ΠΑ), γυναικολόγος (ΠΝ), ακτινολόγος (ΠΝ), οφθαλμίατρος (ΠΝ), παιδίατρος (ΠΝ), μικροβιολόγος (ΠΝ), οδοντίατρος (ΠΝ), καθώς και νοσηλευτές.

Η διακλαδική ομάδα θα μπορεί επιπλέον αυτή τη φορά, να εξετάζει τους ασθενείς με τη χρήση του φορητού υπερηχοτομογράφου και του μικροβιολογικού αναλυτή.

Σημειώνεται ότι το Σεπτέμβριο εξετάστηκαν συνολικά 421 πολίτες των μικρών νησιών των Κυκλάδων και του Ανατολικού Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

τα σχόλια να είναι ωστε να γίνουμε καλύτεροι ως Άνθρωποι.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Yannis Act Links