Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Διευκρινιστική εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας, που κυκλοφόρησε πρόσφατα και αφορά στο δικαίωμα πρώην ασφαλισμένων

από Σύλλογος Καρκινοπαθών Κεφι  
Ενημέρωση κατάστασης
Από Σύλλογος Καρκινοπαθών Κεφι
Διαβαστε προσεκτικα και κοινοποιηστε το ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ
Διευκρινιστική εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας, που κυκλοφόρησε πρόσφατα και αφορά στο δικαίωμα πρώην ασφαλισμένων (π.χ. του ΟΑΕΕ) που χρωστούν στα ασφαλιστικά τους ταμεία, να αποκτούν το βιβλιάριο της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης της Πρόνοιας:

"Έκδοση Βιβλιαρίου Ανασφάλιστου σε πολίτες με οφειλές σε ασφαλιστικούς φορείς

Σύμφωνα με το υπ’αριθμ πρ. Δ28. Οικ. 41730/3670 Οδηγία του Υπουργείου Εργασίας προς όλους τους Δήμους δικαιούνται ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥ:

Α. Πολίτες και τα μέλη των οικογενειών τους, οι οποίοι είναι μεν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ασφαλιστικών ταμείων ( π.χ. ΟΑΕΕ), έχουν απολέσει την δυνατότητα παροχής περίθαλψης από αυτά λόγω χρεών, αλλά έχουν ήδη προχωρήσει σε διακοπής ή αδράνειας εργασιών στην ΔΟΥ, σύμφωνα με την ΠΟΛ 1102/14-07-2005 εγκύκλιο , συνεπώς δεν ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα, είναι ανασφάλιστοι και δικαιούνται έκδοση βιβλιαρίου, τηρούμενων των προϋποθέσεων της ΚΥΑ 139491/2006 (Καθορισμός προϋποθέσεων, κριτηρίων και διαδικασι¬ών πρόσβασης στο σύστημα νοσηλευτικής και ια¬τροφαρμακευτικής περίθαλψης ανασφαλίστων και οικονομικά αδυνάτων πολιτών.)

Β. Πολίτες και μέλη των οικογενειών τους, οι οποίοι είναι μεν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ασφαλιστικών ταμείων (π.χ ΟΑΕΕ), έχουν απολέσει την δυνατότητα παροχής περίθαλψης από αυτά λόγω χρεών, αλλά δεν έχουν προχωρήσει διακοπής ή αδράνειας εργασιών στην ΔΟΥ, σύμφωνα με την ΠΟΛ 1102/14-07-2005 εγκύκλιο και δικαιούνται έκδοση βιβλιαρίου, τηρούμενων των προϋποθέσεων της ΚΥΑ 139491/2006, (Καθορισμός προϋποθέσεων, κριτηρίων και διαδικασι¬ών πρόσβασης στο σύστημα νοσηλευτικής και ια¬τροφαρμακευτικής περίθαλψης ανασφαλίστων και οικονομικά αδυνάτων πολιτών) και η κατάσταση της υγείας τους απαιτεί νοσηλεία ή χρειάζονται συνεχή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αποκλειστικά λόγω εγκυμοσύνης ή ανίατου/δυσίατου/χρόνιου νοσήματος από το οποίο πάσχουν εφόσον από τα σχετικά δικαιολογητικά και με την συνδρομή κοινωνικής έρευνας, διαπιστώνεται ότι συντρέχει αδυναμία κάλυψης των βασικών βιοτικών τους αναγκών.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να απευθυνθούν στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου τους. Η αξιολόγηση γίνεται από την Αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικής Αρωγής αφού της διαβιβαστούν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Το βιβλιάριο έχει ισχύ για ένα χρόνο."

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Yannis Act Links

Free counters!