Από: http://www.newsbomb.gr/
Με κριτήρια την ποιότητα, το κόστος και τη διαθεσιμότητα της τροφής, η Ελλάδα κατετάγη στην 13η θέση της θέση στον κόσμο.
Πρωταθλήτρια αναδεικνύεται η Ολλανδία και ακολουθούν η Γαλλία και η Ελβετία με 8 βαθμούς. Αμέσως μετά έρχονται οι Αυστρία, Βέλγιο, Δανία και Σουηδία με 10 βαθμούς η κάθε μία, και οι Αυστραλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λουξεμβούργο και Πορτογαλία με 11 βαθμούς η κάθε μία.
Η Ελλάδα μοιράζεται την 13η θέση με αρκετές άλλες ευρωπαϊκές χώρες (Κύπρος, Βρετανία, Ισπανία, Γερμανία, Ισλανδία, Φινλανδία, Νορβηγία).
Τα βασικά κριτήρια της έρευνας που έγινε σε συνεργασία με τον ΟΗΕ ήταν:
1) Έχει ο κόσμος αρκετό φαγητό;
2) Μπορεί να πληρώσει το φαγητό του;
3) Είναι το φαγητό καλής ποιότητας;
4) Ποια είναι η έκταση της παχυσαρκίας και του διαβήτη λόγω υπερκατανάλωσης φαγητού;
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κατηγορία για την ποιότητα φαγητού η Ελλάδα βρίσκεται μέσα στους πρώτους 10!
Στις 20 καλύτερες χώρες του κόσμου είναι η Ελλάδα, σε ό,τι αφορά
στη διατροφή, σύμφωνα με έρευνα του διεθνούς οργανισμού καταπολέμησης
της φτώχειας Oxfam America.
Με κριτήρια την ποιότητα, το κόστος και τη διαθεσιμότητα της τροφής, η Ελλάδα κατετάγη στην 13η θέση της θέση στον κόσμο.
Πρωταθλήτρια αναδεικνύεται η Ολλανδία και ακολουθούν η Γαλλία και η Ελβετία με 8 βαθμούς. Αμέσως μετά έρχονται οι Αυστρία, Βέλγιο, Δανία και Σουηδία με 10 βαθμούς η κάθε μία, και οι Αυστραλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λουξεμβούργο και Πορτογαλία με 11 βαθμούς η κάθε μία.
Η Ελλάδα μοιράζεται την 13η θέση με αρκετές άλλες ευρωπαϊκές χώρες (Κύπρος, Βρετανία, Ισπανία, Γερμανία, Ισλανδία, Φινλανδία, Νορβηγία).
Τα βασικά κριτήρια της έρευνας που έγινε σε συνεργασία με τον ΟΗΕ ήταν:
1) Έχει ο κόσμος αρκετό φαγητό;
2) Μπορεί να πληρώσει το φαγητό του;
3) Είναι το φαγητό καλής ποιότητας;
4) Ποια είναι η έκταση της παχυσαρκίας και του διαβήτη λόγω υπερκατανάλωσης φαγητού;
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κατηγορία για την ποιότητα φαγητού η Ελλάδα βρίσκεται μέσα στους πρώτους 10!