Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΑΧΕΠΑ προς Άδωνι: Καθορίστε ποιες λειτουργίες θα σταματήσουν να παρέχονται στους ασθενείς

Από: http://iatroi.eu


Η προκλητική υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και, κατά συνέπεια, η αβασάνιστη υποβάθμιση των λειτουργιών του, οδήγησε καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, διευθυντές και υπεύθυνους κλινικών, εργαστηρίων και μονάδων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου να στείλουν επιστολή στον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη.
Ολοι τους υπηρετούν για πολλά χρόνια στο ΑΧΕΠΑ και μεταφέρουν, μέσα από το γράμμα τους, την αγωνία αλλά και το θυμό τους για την οριακή κατάσταση, σε μια προσπάθεια να πάρουν απαντήσεις για τα ερωτήματα που προκύπτουν σχετικά με τη λειτουργία του νοσοκομείου.
Στο γράμμα, που κοινοποιήθηκε και στον πρωθυπουργό, ζητούν να καθορίσει ο υπουργός Υγείας ποιες λειτουργίες θα «κόψει» το νοσοκομείο, διότι με τον κουτσουρεμένο προϋπολογισμό δεν μπορεί να ανταποκριθεί πλέον ούτε στις δαπάνες υγειονομικού υλικού για τις ανάγκες της εφημερίας.
Η επιστολή
«Ο προϋπολογισμός της λειτουργίας της ιατρικής υπηρεσίας και γενικότερα της λειτουργίας του ΑΧΕΠΑ, όπως μας τον διαβίβασε η διοίκηση του ΑΧΕΠΑ, δεν επιτρέπει τη στοιχειωδώς αποτελεσματική λειτουργία του. Με τον προϋπολογισμό των 8.947.127 ευρώ που μας καθορίσατε για το 2014, για να πάρουμε μόνο τις δαπάνες υγειονομικού υλικού της ιατρικής υπηρεσίας, το ΑΧΕΠΑ αδυνατεί να καλύψει ακόμη και τις νοσηλευτικές ανάγκες των εφημεριών του», τονίζεται στην επιστολή.
«Θεωρούμε εμπαιγμό μας, να μας καλείτε να βρούμε λύσεις εμείς, οι διευθυντές και υπεύθυνοι και των νοσηλευτικών και εργαστηριακών τμημάτων του ΑΧΕΠΑ και να «κανονίσουμε» εκ των ενόντων το πώς θα λειτουργήσει το νοσοκομείο. Εφόσον καθορίσατε οριστικά τέτοιο προϋπολογισμό, επιβάλλεται να καθορίσετε και ποιες λειτουργίες του ΑΧΕΠΑ θα πρέπει να σταματήσουν να παρέχονται στους ενδιαφερόμενους ασθενείς, οι οποίοι, εξαιτίας της έντονης οικονομικής δυσπραγίας, όλο και περισσότεροι προστρέχουν στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα. Είναι σαφές ότι η αποκλειστική ευθύνη των συνεπειών της λειτουργίας του ΑΧΕΠΑ, υπό τις προτεινόμενες εκ μέρους σας συνθήκες, θα βαρύνει εσάς και μόνο», επισημαίνεται στην επιστολή.
Όπως υπογραμμίζουν, θεωρούν ότι είναι τουλάχιστον περίεργο το γεγονός ότι οι πρόσφατοι προϋπολογισμοί ενός εκ των μεγαλύτερων τριτοβάθμιων πανεπιστημιακών νοσοκομείων της χώρας, όπως το ΑΧΕΠΑ, να είναι κατά πολύ μικρότεροι άλλων τριτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων με εξ αντικειμένου μικρότερη νοσηλευτική κίνηση. «Τέτοιες αντιλήψεις και τέτοιες επιλογές αδυνατούμε να τις κατανοήσουμε και, φυσικά, να τις ακολουθήσουμε. Θεωρούμε ότι η αναθεώρηση των πιστώσεων για το ΑΧΕΠΑ επιβάλλεται να γίνει άμεσα», καταλήγουν στην επιστολή τους.
 http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=193234

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

τα σχόλια να είναι ωστε να γίνουμε καλύτεροι ως Άνθρωποι.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Yannis Act Links

Free counters!