Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Επικίνδυνα για την υγεία τα αναβράζοντα παυσίπονα! Δείτε γιατί


Επικίνδυνα για την υγεία τα αναβράζοντα παυσίπονα! Δείτε γιατίΕπικίνδυνα για την υγεία αποδεικνύονται τα αναβράζοντα παυσίπονα, καθώς...
περιέχουν πολύ αλάτι. Βρετανοί επιστήμονες προειδοποίησαν ότι ορισμένα αναλγητικά σκευάσματα, όταν λαμβάνονται στη μέγιστη δοσολογία, μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των ενηλίκων, παρά το γεγονός ότι φέρουν υπόδειξη σχετικά με την ημερήσια συνιστώμενη δόση νατρίου.

Οι μελετητές κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό αφού ανέλυσαν τα στοιχεία της υγείας 1,2 εκατ. Βρετανών πολιτών. Οπως ανέφεραν χαρακτηριστικά στη μελέτη που δημοσίευσαν στην επιθεώρηση «British Medical Journal», όσοι λάμβαναν συστηματικά αναβράζοντα ή διαλυόμενα παυσίπονα αντιμετώπιζαν 20% μεγαλύτερο κίνδυνο να υποστούν καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό ή ακόμα και να πεθάνουν από αγγειακά αίτια, σε σχέση με τους ασθενείς που λάμβαναν τα ίδια φάρμακα χωρίς αλάτι. Επιπλέον αντιμετώπιζαν επταπλάσιο κίνδυνο υπέρτασης, που άλλωστε αποτελούσε και την αιτία για όλα τα παραπάνω.

Οπως εξήγησαν οι ερευνητές, τα αναβράζοντα δισκία περιέχουν διττανθρακικό νάτριο (κοινώς σόδα) που τα βοηθάει να διαλύονται στο νερό. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της έρευνας εξετάστηκαν 24 διαφορετικά αναβράζοντα φάρμακα, μεταξύ των οποίων κοινά παυσίπονα, όπως η παρακεταμόλη και η ασπιρίνη, και στα δισκία εντοπίστηκαν από 69 έως 414 χιλιοστόγραμμα νατρίου, τη στιγμή που η ημερήσια συνιστώμενη δόση νατρίου για έναν ενήλικα κυμαίνεται γύρω στα 2.400 χιλιοστόγραμμα. Αν λοιπόν ένας ασθενής κάνει χρήση της μέγιστης δοσολογίας που αντιστοιχεί σε οκτώ ταμπλέτες, τότε η ποσότητα νατρίου που θα λάβει ξεπερνά τα 3.400 χιλιοστόγραμμα.

«Γνωρίζουμε ότι η μεγάλη δόση αλατιού προκαλεί υπέρταση και ότι η υπέρταση οδηγεί στο εγκεφαλικό» δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, δρ Τζέικομπ Τζορτζ από το Πανεπιστήμιο Ντάντι, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι η μελέτη αφορούσε άτομα που έκαναν καθημερινή χρήση των συγκεκριμένων σκευασμάτων. «Δεν σημαίνει δηλαδή ότι η περιστασιακή χρήση μπορεί να βλάψει την υγεία της καρδιάς» κατέληξε

yahoo.news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

τα σχόλια να είναι ωστε να γίνουμε καλύτεροι ως Άνθρωποι.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Yannis Act Links

Free counters!